Cocobana 18

Curaçao

Tropische favoriet

Curaçao behoort al jarenlang tot de meest favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders in het Caribisch gebied. Dat heeft het eiland onder ander te danken aan de rechtstreekse vluchten van KLM en TUI tussen Curaçao en Amsterdam.

Het feit dat Curaçao onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden en daarom een speciale band heeft met Nederland is natuurlijk ook gemakkelijk. Je kunt op veel plekken gewoon Nederlands spreken! Het heerlijke tropische klimaat, de bruisende hoofdstad Willemstad, de prachtige stranden en de vriendelijke mensen doen de rest.

Fantastische stranden

Daaibooi
Een kleine baai vlakbij de stad, waar het prima snorkelen is langs de rotsachtige richels en de vissersbassin. Pergola’s geven hier prima schaduw en er is ook een snackbar die zowel doordeweeks als in het weekend open is. Aan de westkant van de baai leidt een smal pad u de landelijke omgeving in.
Kokomo Beach
Vaersenbaai, nu Kokomo beach is volledig gerenoveerd. Kokomo beach is voorzien van alle faciliteiten voor een heerlijke dag aan het strand. Er is een restaurant, bar, beachbar en op het strand zijn ligbedden te huur. Palmbomen zorgen voor schaduw. Het strand is gratis toegankelijk. Er zijn toiletten en douches en zowel het toilet als het restaurant zijn toegankelijk voor minder validen. In de zee, voor de steiger ligt een vlot, er zijn massage mogelijkheden, een duikschool en een beachshop met een klein museum. Sinds de renovatie is Kokomo beach een van de meest populaire stranden van Curacao.
Playa Lagun
Het mooie strand van Playa Lagun is populair bij duikers, snorkelaars, vissers en de lokale bevolking. Rotsachtige kliffen langs de lange nauwe vaargeul worden bewoond door veel soorten rifvissen. Ze zijn een heerlijke plek voor schildpadden om rond te hangen in de hoop iets mee te krijgen van de vangst van de vissers. Het einde van de vaargeul is een gezonde, levendige plek, die overdekt is met koralen en grote sponzen.
Cas Abao Beach
Cas Abao biedt u een wit zandstrand, kristalhelder water, wuivende palmen en vele zomerhuisjes voor de nodige schaduw. Het strand combineert een natuurlijke, landelijke setting met alle gemakken van een full service strand. Cas Abao is bij uitstek geschikt voor zwemmers van alle leeftijden en is een paradijs voor snorkelaars en scubaduikers. Een raft om te zonnebaden of mee te spelen, ligt afgemeerd op het strand. Er zijn een bar, restaurant, douches en massagefaciliteiten. Cas Abao is dagelijks geopend van 8.00 tot 18.00 uur.
Boka St. Michiel
Kleine boten glijden over de baai van dit typische vissersdorp even ten westen van de stad. Dit kleine strand, ook bekend als Boka Sami, heeft geen schaduw en weinig zand, maar het water is er heerlijk en er is een kleine vissteiger. Er zijn twee eenvoudige, maar goede visrestaurants in de buurt. U kunt ook de zoutmoerassen bezoeken, of een pad belopen dat de heuvel opgaat, aan de westkant van het strand.
Previous slide
Next slide

- geniet van de vele prachtige stranden die Curaçao rijk is -

Excursies & evenementen

Kom naar Curaçao en wil je meer zien van het eiland dan zon, zee en strand? Ga dan eens mee op een excursie. Het voordeel van meegaan met een excursie is dat je zelf niets hoeft te regelen, echt vakantie dus! Laat je rondrijden, krijg uitleg van een lokale gids, kom op plekken waar andere toeristen niet komen en geniet van alle moois dat Curaçao te bieden heeft.

Om alvast inspiratie op te doen voor jouw vakantie vind je op de website van Tripadvisor de leukste excursies, bezienswaardigheden en evenementen op Curaçao.